Works4sure is de ontwerpstudio van Christiaan Hemerik, een expert in het ontwerpen vanuit de gebruiker. Hij werkt geregeld samen met een duurzaam netwerk van specialisten.

Christiaan Hemerik (Leiden, 1981) is tegenwoordig het gezicht achter Works4sure. Al meer dan 15 jaar is hij bezig met het maken van websites. Eerst met tabellen, bewegende GIF-jes en een /~ domein. Later voor de Wassenaarse fotostudio waar hij jarenlang werkte, en dat beviel. Nog later maakte hij er dus zijn beroep van. Enter Works4sure.

Hoewel hij zijn weg in de 'server-side' wereld van php, en in termen als MVC en Git prima weet te vinden is Chris van huis uit een visueel ingesteld ontwerper, en tegenwoordig vooral aan de 'voorkant' van een website te vinden. Photoshop kent hij binnenstebuiten. Desondanks brengt hij ideeën liever tot leven met pen en papier, en zet hij ze direct om naar echt werkende oplossingen met semantisch correcte HTML, CSS en JavaScript. Dat geeft meer feeling dan 'plaatjes van websites'. Meer dan dagelijks spijkert hij zijn kennis hierover bij dankzij vakgerelateerde boeken, tutorials, video's en het bezoeken van menig conferentie. Elke dag iets nieuws leren, dat is het motto.

Christiaan werkt op freelance- of projectbasis sinds januari 2016 als Front End Engineer bij Aanzee.nl en werkt uitstekend samen met andere ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers, project managers en meer van dat. Met zijn flexibele, pragmatische no-nonsense workflow past hij naadloos in uw team. Of hij nu het hele project verzorgt, of werk overdraagt aan een ander. En ja, ook in scrum.

Waar komt die ervaring vandaan?

In het verleden heeft Christiaan veel ervaring opgedaan in design en online marketing bij snel groeiende, conversie-gerichte reiswebsites zoals Vakantieveilingen.nl en TravelBird. Hier maakte hij voor het eerst kennis met human centered design. Ook was hij partner bij Whoooz! Webmedia (RIP) , waarbij hij tevens mede-organisator was van de succesvolle ExpressionEngine en CodeIgniter Conferences (EECI) in Nederland en de VS.

Christiaan is lid van Fronteers en Director-ee. Hij is ook initiatiefnemer van DistaDesk en Leerconnect. Zijn dagelijkse werkplek is was bij AREA071, een uniek concept voor creatieve professionals en ZZP'ers in de Randstad. En eigenlijk ook ver daarbuiten.

Wanneer de computer uitstaat...

Christiaan is getrouwd, vader van twee zoontjes en eigenaar van twee blauwe Russen. Hoewel geboren en getogen Leidenaar woont hij al jaren in Lisse, in het hart van de prachtige Bollenstreek. Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn gezin. Ook legt hij jaarlijks meer dan 25.000km af op zijn Yamaha majesty 400 ABS, fotografeert hij veel en grijpt hij elk excuus aan om te reizen of de natuur in te gaan. Zijn baard is (meestal) voller dan op de foto.

Ohja, hij maakt voor u graag de lekkerste espresso's, cappuccino's en latté's klaar van versgebrande, biologisch geteelde bonen.

Klaar om te praten?